Van cupcake tot cakepop - Patisserie Marijn

21 augustus 2012 Lifestyle

 

 

 

De website van Patisserie Marijn is volop in ontwikkeling. Bash schrijft de teksten en voor de nieuwsgierigen onder ons hierbij een kleine preview:

Uniek, smaakvol en altijd een feestje!
Bent u de standaard slagroomtaart van de plaatselijke bakker ook zo zat? Wilt u degene zijn met de allermooiste bruidstaart van iedereen? Dan bent u hier op het juiste adres!

Wij zijn Patisserie Marijn, gespecialiseerd in het maken van unieke cupcakes en ambachtelijke taarten. Naast taarten en cupcakes maken wij ook chocoladekoeken, muffins en  cakepops. Wij draaien onze hand er niet voor om. Ook de populaire macarons en chocolade producten behoren tot onze favorieten. Kortom, wij weten wat lekker is en willen dit met heel de wereld delen.

Uniek, creatief en ambachtelijk. Dat zijn onze kernwoorden.  Dat is waar wij voor staan. Dit tezamen met een klantgerichtheid waar je u tegen zegt. Tevreden klanten en verse producten, daar zetten wij ons iedere dag opnieuw voor in. Of u nu bonbons of een bruidstaart wilt bestellen, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord, en denken indien nodig met u mee. Een passend concept voor iedere klant. Altijd een feestje!

Patisserie
Waarom noemen wij onszelf een patisserie en geen bakkerij? Simpel, de naam klinkt leuker. Nee dat is een grapje. Een patisserie combineert smaak met kunst. Wij halen niet voor niets meerdere malen op onze website aan, dat wij ambachtelijk werken. Want daarmee sla je direct de spijker op z’n kop. Een patisserie levert maatwerk. Geen standaard taartjes en cakes, maar de drang om unieke producten te leveren. Een lust voor zowel mond als ogen. En hier kun je erg veel onder scharen. Chocolade, cupcakes, bonbons, desserts, bruidstaarten. Het eindproduct dient gedetailleerd en exclusief te zijn. Dat is een ambitie, en kan niet zonder een grote portie creativiteit. Passie voor het vak en een oog voor detail zijn een must. In een goede patisserie draait alles om kwaliteit en detail. De kleinste versiersels maken namelijk vaak de allergrootste indruk.

Patissiers worden meestal opgeleid op de reguliere ROC’s. Hier wordt theorie met praktijk gecombineerd, wat zorgt voor een brede kennis van het vak. Talent speelt een grote rol in dit beroepsveld. Je moet het ‘in de vingers’ hebben, naast een grote dosis overgave en geduld. Zeker in het begin zal oefening veel kunst baren. Daarnaast volgt een goede patissier regelmatig cursussen en workshops om up to date te blijven binnen zijn branche.

 

Update:
De website van Patisserie Marijn is inmiddels online! Neem gauw een kijkje op www.patisseriemarijn.nl

Marijn_01 Marijn_02 Marijn_03