Persbericht: Voedselbank Alblasserdam heeft nieuwe voorzitter

11 juli 2016 Press releases

De Stichting Voedselbank Alblasserdam heeft, na geruime tijd op zoek te zijn geweest, onlangs in Carmen Valk-Struik een nieuwe voorzitter gevonden. In een half jaar tijd hebben meerdere wijzigingen in het bestuur plaats gevonden. Zo werd Henk Vis de nieuwe penningmeester en nam Jantine Stam de rol van secretaris op zich.

Lees meer

De Roparun: een avontuur voor het leven.

10 mei 2016 News

Tijdens het pinsterweekend zullen een aantal medewerkers van De Haan Verhuizingen deelnemen aan de Roparun. Een bijzondere estafette-loop waarbij geld in wordt gezameld voor mensen met kanker. De deelnemers lopen van Parijs naar Rotterdam. Een bijzondere loop, waar veel voorbereiding en emotie bij komt kijken. 

Lees meer

Persbericht: HD Groep en KienInvest werken samen aan schoner Nederland

24 september 2015 Press releases

Welke nieuwe functies kan dat fraaie monumentale gebouw krijgen? Wat is er allemaal mogelijk met verouderde bedrijventerreinen? Biedt een ‘vergeten’ stukje binnenstad nog onvermoede kansen? HD adviseert, ontwikkelt en realiseert op deze locaties de meest uiteenlopende vastgoedprojecten. Maar wat als zo’n unieke locatie verontreinigd blijkt te zijn? Een nieuwe samenwerking tussen HD Groep en KienInvest zorgt ervoor dat juist deze locaties zeer interessant worden voor herontwikkeling

Lees meer

Interview met Stefan Wemmenhove (KienInvest): "Samen maken we Nederland echt een beetje schoner!"

24 juli 2015 News

Nederland beschikt over circa 250.000 locaties waar de bodem is verontreinigd. Van deze locaties zijn bijna 1.600 locaties als ‘spoedlocatie’ bestempeld. We spreken van een spoedlocatie wanneer een ecologisch verspreidingsrisico bestaat. De eigenaren van deze locaties dragen de juridische verantwoordelijkheid voor alle schade die uit de verontreiniging voortkomt en moeten deze locatie verplicht saneren. Stel, je bent eigenaar van een woning met een verontreiniging of je ontvangt een dergelijke woning uit een erfenis. De waarde van de woning en het perceel zijn aanzienlijk gedaald en het blijkt vaak onverkoopbaar. Dan zit je letterlijk met je handen in het haar. Gelukkig is hier sinds kort een oplossing voor in het leven geroepen: het Nationaal Grondzorg Plan (NGZP).

Lees meer

Persbericht: Nederlands bedrijf levert bijdrage aan herstel natuur Vuurland

03 februari 2015 Press releases

Biologische bodemsaneerder BioSoil B.V. gaat in opdracht van de Chileense staatsoliemaatschappij ENAP ernstig vervuilde terreinen op Vuurland saneren. Het is niet de eerste keer dat BioSoil voet aan wal zet in het gebied, in 2008 hebben zij ook al een groot  aantal locaties voor de oliemaatschappij opgeruimd. De nieuwe opdracht bestaat uit circa 30 grote putten die BioSoil op speciale wijze gaat saneren.

Lees meer